Menu

Den 13. oktober 2016 hadde den første av i alt tre Fritt vilt-filmer premiere på norske kinoer. Og over 200 000 grøsserglade nordmenn benket seg i kinosalen for å bli skikkelig skremt. Filmen er for øvrig produsert av duoen Martin Sundland og Magne Lyngner. Regien sto Roar Uthaug for. I hovedrollen finner du Ingrid Bolsø Berdal, som vant en Amanda for sin rolle i filmen. Viktoria Winge og Endre Midstigen medvirker også i filmen.

Sammendrag av filmen

Som mange andre norske vennegjenger, bestemmer også denne gjengen seg for å utnytte den praktfulle norske vinteren og reise til Jotunheimen for å teste snowboardene sine. Det er kanskje ikke den smarteste valget de har tatt, for vel oppe og susende ned fjellsiden, pådrar en av vennene seg et stygt beinbrudd. De prøver å skaffe hjelp, til ingen nytte og bestemmer seg for å søke tilflukt på et høyfjellshotell ikke langt unna der ulykken skjedde.

Det er ikke så mange mennesker på det forlatte hotellet heller, som bærer inntrykk av å ha vært tomt en stund. De får ikke kontaktet noen og ender opp med å sove over. Hvor ellers skal de gjøre av seg?

Natten og mørket kommer stigende og våre venner oppdager at ikke alt på hotellet er som det skal. De skumle hendelsene står i kø og det hele utvikler seg til en skremmende kamp på liv og død. I kampen for å komme vekk fra hotellet, setter overlevelsesinstinktene inn og da blir det alle mot alle og ikke bare vennegjeng mot ekkelt hotell.

Andre effekter og virkemidler i filmen

Noe av det beste med denne filmen er skuespiller Ingrid. Hun gjør en god jobb med å virke både skremt, livredd og bestemt på å overleve. Den vakre naturen, som jo Jotunheimen egentlig representerer, er plutselig ikke fullt så vakker lenger, mer skremmende og ensomt. Lyd, bilder og musikk er alle kjente virkemidler, som også tas i bruk i denne filmen for å skape den rette stemningen og skremme livet av alle som ser på. Akkurat slik det skal være når du skal nyte en skikkelig god skrekkfilm!

Litt fakta om Fritt vilt

Hovedrolleinnehaveren, Ingrid Bolsø Berdal, vant mange nye fans etter sin rolle i denne filmen. Hun portretterte mesterlig et ungt menneske fanget i en bygning, kjempende på liv og død for å komme ut. Bare ansiktsuttrykkene hennes alene vitner om skrekk og gru og er nok til at enhver annen kjenner at nakkehårene reiser seg. Trønderjenta Ingrid spiller forresten også i band, Crescent Moon, og har i de senere årene også begitt seg over til Hollywood der hun fikk en rolle i storfilmen «Hercules».

Mye av filmen er spilt inn i nettopp Jotunheimen, med den flotte turisthytta Leirvassbu som selve innspillingsstedet. Filmen, som ble utrolig populær, fikk også en invitasjon til den berømte, amerikanske filmfestivalen Sundance, treffende nok den 13. festivalen i rekken. Det er ikke verst for en norsk film, skrekkfilm eller annen sjanger. Norsk film trenger all den drahjelpen den kan få, ikke minst av oss som entusiastisk publikum. Det er en smal nisje å lage filmer til det norske folk, men når det gjøres skikkelig, som her, kommer suksessen også og vi får flere filmer å glede oss over.

Privacy Policy