Menu

oktober i 2010 hadde den siste av «Fritt vilt» filmene premiere. Den fikk en relativt lunken mottakelse av det norske publikummet og det kan selvfølgelig ha noe med at det var nye folk både foran og bak kameraet. Siden hovedrolleinnehaveren fra de to andre filmene ikke ville være med i nok en oppfølger, måtte produsentene finne en annen løsning. Det gjorde de ved å legge handlingen i «Fritt vilt 3» til før den første «Fritt vilt» filmen.

Menneskene bak Fritt vilt 3

Som allerede nevnt er det denne gang helt nye mennesker både foran og bak kameraene. I registolen finner vi Mikkel Brænne Sandemose og manuset er til denne filmen er skrevet av Peder Fuglerud og Lars Gudmestad. Rollene i «Fritt vilt 3» besettes blant annet av Ida Marie Bakkerud, Pål Stokka, Terje Ranes og Trine Wiggen. Filmen er visuelt svært godt gjennomført og bærer ellers preg av å ta i bruk de vante skrekkfilm-virkemidlene, som riktig skummel musikk på de rette stedene. Den vakre naturen i fjellet er utnyttet for det den er verdt, og vind, kulde og nakne trær skaper en ikke akkurat gjestmild atmosfære.

Sammendrag av filmen

Vi er igjen en tur i Jotunheimen, stedet med vakker natur og forlatte hotell der det skjer ting som ikke burde foregå på et hotell. Året er 1976 og ekteparet som driver et av fjellhotellene er i ferd med å gå konkurs takket være disse uhyggelige hendelsene som stadig finner sted på hotellet. Ekteparet er overbevist om at sønnen er å klandre for hele den ulykkelige affæren og håper de kan løse problemet ved å sperre ham inne i hotellets kjeller. En dag er gutten ute og leker i frisk luft og klarer, uheldigvis, å forsvinne ned i en bresprekk. De stakkars foreldrene omkommer i et snøras mens de desperat leter etter sin forsvunne sønn. Det er i alle fall den offisielle versjonen…

I 1986 kommer reiser nok en vennegjeng på det som skal være en hyggelig skiferie. De havner selvfølgelig midt oppi noe de burde ha holdt seg langt unna. I stedet for å gå på ski og nyte vakker natur, må de kjempe for livet mot et monster og håndlangeren hans. Monsteret foretrekker å drepe, mens håndlangeren liker best å skade, noe som utvikler seg til å bli en konflikt mellom de to ubehagelige vesenene. Det som rulles opp til slutt er hva som egentlig hendte den vinterdagen da guttungen og foreldrene hans forsvant. Og disse hendelsene er begynnelsen for det som videre skjer i de to første filmene.

Dette visste du ikke om Fritt vilt 3

Visste du at hovedrolleinnehaveren trodde hennes siste stund var kommet under innspillingen av denne filmen? Flotte Ida Marie Bakkerud er nemlig ikke spesielt glad i vann og måtte spille inn en vanskelig scene i det iskalde Sjoa-vannet. Takket være de vanskelige forholdene, holdt redningsmannskapet seg rett i nærheten av skuespilleren. De to første filmene i triologien er vist i hele 25 land og også «Fritt vilt 3» opplevde å bli solgt til utlandet og det før den ble vist i norske kinosaler.

Privacy Policy