Menu

I 2008 var det endelig klart for den etterlengtede oppfølgeren til den norske, populære grøsserfilmen «Fritt vilt». I første film fikk vi se hvordan fem venner på tur i vinterlige Jotunheimen endte opp på et forlatt høyfjellshotell, som viste seg å ikke være så forlatt likevel. Fjelleventyrer til de fem endte med at bare Jannicke (spilt av Ingrid Bolsø Berdal) overlevde. De andre fire møtte en uhyggelig død på hotellet.

Sammendrag av filmen

Film nummer to begynner ganske nøyaktig akkurat der film nummer en sluttet av. Vi møter igjen Jannicke, utslitt, vettskremt og med fire venner mindre. Morderen er dog også død og hun klarer å komme seg frem til mennesker, slik at hun kan få hjelp. Lokalsykehuset hun føres til ligger i en liten norsk by. Sykehuset skal legges ned og det befinner seg dermed bare to andre pasienter der, i tillegg til vår venninne da. De to andre er en liten gutt og en eldre dame, men Jannicke får heldigvis selskap av både sykepleiere og politifolk.

Jannickes fire, myrdede venner og morderen selv blir, som seg hør og bør, hentet ned fra fjellet og plassert på samme sykehus som henne. Likene skal nemlig obduseres. Dessverre for henne viser det seg at morderen ikke er så død likevel, takket være ulike og hva man kan kalle uheldige omstendigheter, våkner han til live og starter sin vanvittige morderferd på nytt.

Her er det mange, lange og tomme korridorer, lik som våkner til live, mennesker som dør og en hovedperson som igjen er tilbake til marerittet hun har vært i en gang før. Det blir færre og færre levende igjen, men heldigvis får Jannicke hjelp fra en handlekraftig sykepleier. Spørsmålet er jo så om de får tatt morderen før han har tatt knekken på dem?

Virkemidler i Fritt vilt 2

Ingrid Bolsø Berdal gjør igjen en glimrende innsats som den fortvilte, desperate og tydelig vettskremte Jannicke. Det er nok av bestialske mord og lik i fleng. Musikken brukes som musikk gjør i slike filmer og det er marerittaktige sekvenser i lange, svarte og tomme korridorer der man ikke vet hva som vil dukke opp rundt neste hjørne. Filmen er bygget opp slik filmer i den sjangeren skal og byr dermed på nok av grøss og øyeblikk der det føles som om du hopper ut av stolen.

Tilleggsinformasjon

«Fritt vilt 2» gir deg nøyaktig 86 minutter med skrekk og uhygge. Ved siden av Ingrid Bolsø Berdal, finner vi også Robert Follin, Johanna Mørck og Kim Wilfladt med flere på lerretet. Regien er ved Mats Stenberg og manuset er skrevet av Thomas Moldestad. Denne oppfølgeren ble ikke så godt mottatt som den første. Noen mente historien var for dårlig og at mye var forutsigbart. Andre synes at det å legge handlingen til sykehuset var helt på sin plass. Et nesten forlatt og ganske folketomt sykehus, kan i alle fall by på nok av steder for en iskald og gal morder å slå seg løs på. Filmingen er dog et godt stykke arbeid og ikke minst hovedpersonen selv gjør en meget god jobb.

Privacy Policy